Nieuws

Het Centrum heeft duidelijk een ‘opkikker’ nodig. Er is behoefte aan nieuw ondernemersbloed.  Liefst acht panden, waarvan zeven in de Zijdstraat, staan te huur. Sinds januari hebben de  gemeente en het Ondernemersfonds Meer Aalsmeer de krachten gebundeld en zetten gezamenlijk hun schouders achter de leegstand. Zo is nu een acquisiteur aangesteld om nieuwe ondernemers naar het centrum te trekken. Saskia Rill is haar naam en zij helpt geïnteresseerde ondernemers een geschikt winkelpand te vinden. Dat doet ze door het overzicht te bieden van de beschikbare ruimtes en het contact te leggen met makelaars en  eigenaren en de gemeente. Zij kan ook helpen met het aanvragen van de juiste vergunningen. Daarnaast is zij zelf ook actief op zoek naar ondernemers die een onderneming willen starten in de Zijdstraat of Marktstraat, want ook hier staat een  winkel of kantoorpand te huur. In de Zijdstraat bestaat de keuze uit zeven panden in uiteenlopende groottes en verschillende huurprijzen.

Onlangs zijn uitnodigende affiches opgehangen op de ruimtes die te huur staan. Geen ‘saaie’ bordjes met de tekst te huur, maar posters met fraaie  teksten als onder andere ‘mooi  winkelpand zoekt enthousiaste ondernemer’ en daarbij www.kansrijkaalsmeer.nl. Een geweldig  initiatief, maar er is meer nodig. De Zijdstraat heeft prachtige panden, maar er is achterstallig onderhoud aan de bestrating, het meubilair en de verlichting zijn toe aan een nieuw, modern  jasje en wat vaker een bezem door de straat is ook geen overbodige luxe. Kansrijk is Aalsmeer zeker wel. Het kan zich met haar persoonlijke en unieke winkels onderscheiden van ‘buren’ als Amstelveen en Hoofddorp, waar grote winkelketens voornamelijk de dienst  uitmaken. Op  ontdekking in het  ’knusse’ Aalsmeer, maar natuurlijk wel graag met meer (jonge) ondernemers, die dit beeld willen verstevigen. Geïnteresseerd als nieuwe (horeca) ondernemer?  Neem dan contact op met Saskia Rill via 06-22203743 of stuur een mail naar saskiarill@icloud.com.

Overigens is sinds kort één winkel weer gevuld. In het reisbureau, dat vorig jaar verhuisd is naar het nieuwe pand naast de Binding, is nu Kapper Alix gevestigd.

Logo Lab 35 | Aalsmeer.nu + Logo CMS Eyecreator