2 Kansrijk Aalsmeer Winkeldorp • Aantrekkelijke toeristische bestemming

Aantrekkelijke toeristische bestemming

BESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswy

Aalsmeer ligt op een steenworp afstand van Schiphol en Amsterdam en heeft zowel de binnenlandse als buitenlandse toerist het nodige te bieden. Rust, ruimte en water in een karakteristiek Nederlandse omgeving en de bijzondere wereld van het bloemen veilen. Verder telt het centrum een aantal interessante toeristische trekkers als het tuinbouwmuseum de Historische Tuin, de Westeinder Rondvaart, expositieruimte het Oude Raadhuis en Korenmolen de Leeuw.

Naast de watersporters die in het voorjaar en zomer voor de nodige drukte en extra omzet zorgen weten ook steeds meer buitenlandse toeristen Aalsmeer te vinden.

Bloemenveiling FloraHolland ontvangt jaarlijks ca. 80.000 bezoekers (toeristen). De Historische Tuin in het centrum van Aalsmeer ontvangt jaarlijks ca. 10.000 bezoekers. Bekijk de website Visit Aalsmeer voor meer info.

Het centrum ligt in het brandpunt van de toeristische activiteiten. Het is de opstapplaats voor rondvaarten op de Westeinder, is een aanlegplaats voor watersporters die boodschappen willen doen of een hapje willen eten en ligt pal aan een doorgaande tourvaartroute de zogeheten ‘staande mastroute’.

Gemeente en bedrijfsleven zijn druk bezig om deze toeristische kansen te verzilveren. Met Amsterdam wordt samengewerkt om de groeiende stroom toeristen naar de hoofdstad ook kennis te laten maken met haar landelijke omgeving. 

Logo Lab 35 | Aalsmeer.nu + Logo CMS Eyecreator